Wednesday, September 27, 2006

Desikachar 1.Yoga: concept and meaning s.5-7

Yoga er en del af et livssyn, som kaldes for ”darsana” med oprindelse i vedaerne, de ældste indiske tekster. Han præsenterer nogle forskellige fortolkninger af ordet yoga, at forene, at samle sindets forskellige ”strands” tråde, eller at have nærvær i ethvert nu, i enhver handling, at forene sig med vores højere magt, uanset dennes navn, at opnå det der tidligere var uopnåeligt, enhver forandring uanset hvis det er ved hjælp af læsning, fysisk arbejde eller meditere. Uanset hvad du starter med, så er ideen at du skal styrke dig på alle områder i dit liv, du skal leve fuldt og helt både fysisk, mentalt og spirituelt.
2 skønne ting jeg sætter pris på han fremhæver: der er ingen forudsætninger for at gøre yoga som at stoppe med at ryge eller være vegetar og du kan sagtens være troende kristen eller ateist.

Saturday, September 23, 2006

“The Heart of Yoga” s. XV-XXVIII

Et Jenni – eksempel
Dette er det første jeg læser af Desikachar og det som slår mig med en gang er ydmygheden og kærligheden, som er i alt hvad han siger. Her er to vigtige ting der med en gang falder på plads for mig som yogalærer, det ene er at jeg får ord på den følelse af at der ikke er én måde man skal undervise i yoga på, det andet er at jeg ikke kan undervise alle mennesker på én måde. Jeg elsker det, elsker mangfoldigheden og de mange måder yoga kan være på.
”attending to each individual and to his or her uniqueness”
Yoga skal ikke lave om på dig, men laves om til at passe dig. Dette har en konsekvens for mig, med en gang, også som yogalærer :)

Saturday, September 16, 2006

Desikachar

Den tekst som jeg er igang med lige nu, hedder "The heart of yoga" og er skrevet af T.K.V. Desikachar. Mere udfyldende start bliver det hvis vi ellers skal gå igang. Jenni